Kumla bostäder

Våren på ingång: snart börjar vi med sandupptagningen!

Sandupptagning under fyra veckor

Uppdatering: Zon 1 är klar!

**Uppdatering 12 april**
Nu är zon 1 klar och vi går vidare med zon 2

Nu när våren äntligen börjar närma sig är det dags för oss att börja ta upp all sand som ligger i våra områden. Vi kommer att starta arbetet tisdagen den 3 april (om vädret tillåter) och arbetet förväntas pågå i fyra veckor.

Vi utför först en ”grovsopning”. Där vi tar bort mycket av sanden på alla asfaltsytor. Därefter kör vi på med utblåsning av sand från gräsmattor och andra ytor som inte grovsopningen kommer åt. Efter detta gör vi en finsopning. Under detta arbete kan det dammas en hel del.

Körordning i år blir så här:

  • Zon 1: Köpmangatan, Hagendalsvägen, Odengatan, Marielundsgatan, Vattugatan, Götgatan, Sveavägen, Tallbogatan, Hammargatan, Kyrkogatan.
  • Zon 2: Klockarbacken, Korstagatan, Hemvägen, Willéngatan.
  • Zon 3: Andréns väg, Von Rosensteins väg, Franzéns väg, Köpmangatan, S:t Torgils väg, Kyrkogatan, Spannmålsgatan och Magasinsgatan.
  • Zon 4: Norra Kungsvägen, Carléns väg, Frejgatan, Bragevägen, Sleipnergatan, Konvaljgatan, Hagagatan, Södergatan, Sörbyvägen, Stationsgatan och Skogstorpsgatan.
  • Zon 5: Skolvägen, Sturegatan, Kvarngatan, Villagatan, Stenevägen, Parkgatan, Råbergagatan.

Vi kommer att arbeta med en zon i taget och denna sida uppdateras så fort vi är klara med en zon. På så sätt kan ni följa arbetet och förhoppningsvis får ni lättare en uppfattning om när vi kommer till just er gata!

OBS! Planeringen kan komma att ändras på grund av vädret till exempel.